Як правильно сушити шипшину на зиму?

Сушіння ягід шипшини в духовці Розподіліть на ньому всі очищені та помиті ягоди рівномірно, завантажте в духову шафу та увімкніть термостат на температуру близько +40°C. За кілька хвилин додайте жару до +70°С. Важливий нюанс – дверцята духовки повинні бути трохи прочиненими, інакше ягоди не висушаться, а запекутся.Mar 24, 2021

Шипшина потрібна сушити відразу після збору, перебравши плоди і видаливши листя та інше сміття, яке потрапляє у кошик при зборі. Мити їх не потрібно. Хвостики (чашолистки) у плодів обривати не рекомендується.

Сушений шипшина насамперед потрібно помити. Потім жменю ягід насипати в термос і залити окропом з розрахунку 1:10 (десять частин води та одна частина шипшини). Наполягати напій потрібно щонайменше 4 годин, але краще залишити проти ночі. Якщо заварювати шипшину Він віддасть напою меншу кількість вітамінів.

Сушити можна в духовці та на свіжому повітрі.

  1. Перед сушінням на повітрі шипшина розстилають тонким шаром на чистій поверхні та накривають марлею. …
  2. Перебрані ягоди поміщають у духовку з нещільно зачиненими дверцятами на 7 годин при температурі 40 градусів, після чого ще деякий час тримати в дерев'яних скриньках.